Bel ons direct op: +3234401286 (BE) / +31403113503 (NL), dag & nacht bereikbaar

Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord

Liekens is zich bewust van de maatschappij, de mens om zich heen en het milieu. Daarom zijn wij steeds op zoek naar mogelijkheden om onze bijdrage te leveren, zonder daarmee onze klant te belasten.

Helaas komt er nogal wat afval uit toiletgebruik. Dit kunnen we helaas niet verbloemen. Wat we wél kunnen doen is nadenken hoe we dit zo milieuvriendelijk kunnen verwerken. De eerste is gerecycled toiletpapier voor alle gebruikers.

Het tweede punt is het verwerken van het septisch materiaal. Dit wordt verwerkt in samenwerking met Aquafin; het waterzuiveringsstation. Zo wordt de geurhinder en schade aan het milieu tot een minimum beperkt. Bekijk hier een filmpje over hoe het waterzuiveringsproces precies te werk gaat.

Klik hier voor meer informatie van Aquafin

Afbeeldingsresultaat voor aquafin

Daarnaast hebben we natuurlijk het transport. Maar door de gecontroleerde planning rijden chauffeurs meestal vaste routes. Zij kennen hun weg en de toiletten staan dikwijls op nog geen 5 km van elkaar. Zo kunnen overtollige kilometers vermeden worden.

DUURZAME PARTNERSHIPS

Tot slot nodigt Liekens u direct uit om, in partnership, de keten verder te verduurzamen via bijvoorbeeld lange termijn samenwerking. Want voor Liekens is de aarde net zo duurzaam, als de relatie met onze partners.

Planet-for-the-planet

Dankzij één van onze leveranciers dragen wij bij aan de aanplanting van bomen via Plant-for-the-Planet, een organisatie die de klimaatcrisis wil bestrijden!

Let’s give a shit!

Jaarlijks sterven er 80.000 kinderen onnodig aan ziektes als gevolg van slecht sanitair… U leest het goed.

Daarom is het elk jaar op 19 november Wereld Toilet Dag. Op deze dag vragen wij extra aandacht dat 2,4 miljard mensen niet beschikken over gezonde sanitaire voorzieningen. Dit doen we oa. door de Let’s give a shit actie. Bent u geïnteresseerd in dit project? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Haïti: van kakdozen naar hurktoiletten

Door een gebrek aan sanitaire voorzieningen, wereldwijd 2200 kinderen per dag sterven aan diarree. Daarom bouwt de Belgische ngo Cunina nu toiletten in 6 scholen in en rond Mombin Crochu, op het Haïtiaanse platteland, zodat duizenden schoolkinderen straks onder hygiënische omstandigheden naar toilet kunnen.  In Haïti is cholera de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan 5 jaar.

Lees meer over dit project van Cunina.

Liekens steunt momenteel Cunina met de constructie van hurktoiletten, septische put, de putboring en het waterreservoir voor de NOTRE DAME MOMBIN CROCHU school in HAÏTI voor zo’n 1200 studenten. Een veelbelovend project. Volg onze facebookpagina voor de laatste updates.

Afbeeldingsresultaat voor haiti cunina

De voordelen van Liekens

Altijd in de buurt

Met chauffeurs in iedere provincie in België zijn wij altijd dichtbij.

Spoedservice mogelijk

Liekens is 24/7/365 bereikbaar: ook in de avonden en weekenden (toeslag wordt mogelijk gerekend).

Meer dan 80 jaar ervaring

Sinds 1930 uw betrouwbare partner in ruimingsdiensten & mobiele toilet-, douche- en containerverhuur.